Codrin Ştefănescu: Mihai Chirica este un fel de USR-ist. Ar fi trebuit exclus din PSD

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu fb

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune, că primarul din Iaşi, social-democratul Mihai Chirica, este „un fel de userist” şi ar fi trebuit exclus din partid „de ieri” în urma criticilor pe care le-a avut la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului.

codrin stefanescu fb

„Eu cred că, în primul rând, PSD Iaşi trebuie să ia o decizie în privinţa domnului Chirica pentru că cei din Iaşi nu gândesc ca domnul Chirica. Cei din Biroul Executiv Judeţean şi din Consiliul Judeţean, primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni municipali şi locali şi preşedintele CJ, domnul Maricel Popa, nu cred că împreună toţi gândesc ca domnul Chirica. Adică, într-un moment de luptă, de bătălie politică, de situaţie incertă în care tot partidul este alături de Liviu Dragnea, domnul Chirica este singura voce care critică şi numirea lui Sevil Shhaideh, şi mitingul împotriva noastră, a PSD-ului, şi a oamenilor care au votat PSD-ul în decembrie”, a spus social-democratul, citat de News.ro.

Codrin Ştefănescu a mai spus că primarul Mihai Chirica este „un fel de userist”, în condiţiile în care criticile sale sunt „legate ombilical” de modul în care Nicuşor Dan spune lucrurile.

„Domnul Chirica este un fel de USR-ist în momentul de faţă şi declaraţiile lui şi criticile lui sunt legate ombilical de modul în care spune lucrurile public domnul Nicuşor Dan. Eu cred că ar trebui să se gândească dacă mai este coleg cu noi sau este coleg cu ăştia şi, dacă simte că nu este coleg cu noi şi că e un fel de vedetă locală pe care l-a votat lumea că este Chirica, se înşală. Oamenii nu l-au votat pentru că este Chirica, l-au votat pentru sigla PSD. Că dacă am fi pus pe Mirică în locul lui Chirica, ieşenii votau pe Mirică. Şi atunci este posibil să ne cerem scuze celor din Iaşi că am promovat un astfel de om care nu ne reprezintă, să ne cerem scuze că ne mai înşelăm şi noi câteodată, cei din conducerea partidului şi să le lăsăm celor din Iaşi posibilitatea să rezolve această problemă pe plan intern”, a completat secretarul general adjunct al PSD.

Chestionat dacă Mihai Chirica ar trebui exclus din partid, social-democratul a răspuns afirmativ.

„Eu cred că ar trebui exclus ieri, după declaraţia de ieri, nu astăzi. Dar azi fiind foarte ocupaţi cu bugetul, cu problemele legate de implicarea lui Iohannis în miting, cu presiunea pe care o fac judeţele pentru o contramanifestaţie din partea noastră de susţinere a programului PSD, avem atâtea probleme încât nu ne putem concentra la Chirica. Dar pentru că eu am timp să citesc toate documentele din ţară, stau toată ziua la partid, au întocmit deja un punct de vedere pe care consider că îl împărtăşesc cel puţin colegii noştri din Iaşi, ca să nu mai zic cei din ţară care se simt lezaţi de poziţia domnului Chirica vizavi de preşedintele Dragnea. Pentru că nici măcar adversarii nu au avut neobrăzarea să comenteze declaraţiile lui Dragnea cum a comentat unul dintre oamenii din interiorul partidului care este întâmplător şi vicepreşedintele PSD”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Vicepreşedinte PSD Mihai Chirica a spus luni că nu se poate vorbi despre o lovitură de stat în cazul protestelor din ţară, dar că prezenţa preşedintelui Iohannis în Piaţa Universităţii „nu a fost potrivită”. Chirica dă asigurări că PSD nu va organiza contramanifestaţii.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”, a spus vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri