Comisia pentru presupusa fraudă la alegeri va fi condusă de Olguța Vasilescu

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121827_IMG_7099-01
Lia Olguța Vasilescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A fost înființată Comisia parlamentară care ar urma să analizeze presupuse fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Comisia a fost înființată la cererea PSD, chiar dacă scrutinul a fost organizat chiar de Guvernul PSD.

Comisia va fi condusă de deputatul Lia Olguța Vasilescu.

Premierul Viorica Dăncilă spunea luni, după şedinţa coaliţiei, că s-a discutat despre înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze „fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare”, dar şi soluţiile propuse pentru votul din diaspora.

Am văzut ca au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului”, a spus Dăncilă.

Pe de altă parte, șeful Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu Buică, susținut de PSD pentru această funcție, a spus că nu a fost fraudă la alegeri.

Nu am constat, cel putin la nivelul Biroului Electoral Central pentru europarlamentare nu s-a constatat nicio modificare pe voturile valabil exprimate astfel încât să influențeze procesul de validare al alegerilor pentru Parlamentul European și nici la referendumul consultativ convocat de către președintele României nu a fost depistată o astfel de soluție de modificare a cifrelor buletinelor aflate în urnă. La finalizarea procesului electoral s-a constatat că nu a fost o fraudă electorală”, a spus Florin Mituleţu-Buică.

Invitat la Digi24, președintele USR, Dan Barna, a spus că, „dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe o intenţie sau un scop, ancheta ar putea duce spre sistemul electronic, posibil spre STS. PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte votul electronic, numărare electronică, cu chei de verificare, e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colț de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri