Comisia Roșia Montană, mandat prelungit. Comisia poate lucra până pe 10 noiembrie

Data publicării:
comisie

A fost o mare dispută între PSD și PNL legată de prelungirea acestui termen, după ce liberalii s-au împotrivit. Totuși, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a votat pentru prelungirea acestui termen.

Rezultatul votului a fost următorul: 17 voturi împotrivă, venite de la PDL și PP-DD și opt abțineri de la minorități și UDMR. În rest, toate partidele au fost de acord cu prelungirea termenului.

Liberalii au contestat însă obiectul de activitate al acestei comisii în continuare, în condițiile în care acordul de privind exploatarea de la Roșia Montană a fost scos din această lege. Liberalii spuneau că ar trebui să fie înființată o altă comisie, care să discute o cu totul altă lege legată de exploatările de aur și argint din România.

Pentru că nu au reușit să își convingă partenerii de coaliție, pe social-democrați, cei din PNL au spus că vor vota prelungirea acestui termen, dorit atât de mult de PSD, dar că își mențin poziția și vor fi împotriva legii care se va dezbate în această comisie.

Ceea ce doream și atunci, şi acum era să clarificăm următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată și mandatată pentru a aviza un anumit proiect de lege, proiectul inițiat de guvern, pe care noi nu îl susținem”, a declarat președintele liberal, Crin Antonescu.

Întrebat dacă liberalii vor continua să participe la şedinţele comisiei pentru Roşia Montană în următoarele două săptămâni, copreședintele USL a răspuns: „Da, sigur, nu avem niciun motiv să nu participăm, dar punctul nostru de vedere este clar și cunoscut de foarte multă vreme”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri