Sari la conținut

Comunicarea proastă a devenit scuza perfectă pentru fiecare criză din PSD

PSD este un partid care comunică prost. A recunoscut-o în mai multe rânduri chiar Liviu Dragnea. Toate crizele din interiorul partidului sau afirmaţiile controversate ale unor miniştri au primit în final o singură explicaţie: a fost o greşeală de comunicare. În cursul acestui an, liderii PSD, dar şi cei ai coaliţiei s-au întâlnit de multe ori pentru a remedia această problemă.

Greşeala de comunicare a devenit scuza perfectă la finalul oricărui scandal sau conflict care a fost în PSD sau în Guvern.

„Comunicarea nu este o joacă, nu este un moft. O comunicare constant proastă, făcută alandala, induce un sentiment de neîncredere în rândul populaţiei, care este esenţial pentru stabilitatea Guvernului”, spsunea Liviu Dragnea, pe 20 septembrie.

Dar chiar şi liderul PSD s-a lovit de această problemă. A recunoscut-o după conflictul pe care l-a avut cu premierul Mihai Tudose.

„Am comunicat prost unul cu altul”, a spus liderul PSD.

„Au fost tensiuni acumulate şi din cauza lipsei de dialog”, a adăugat premierul Mihai Tudose.

Proasta comunicare a fost invocată şi la căderea Guvernului Grindeanu.

Majoritatea miniştrilor veneau şi la mine şi la partid plângându-se de faptul că nu reuşesc să aibă o comunicare corectă, normală cu primul-ministru”, susținea Dragnea în luna iunie.

Iar situaţia s-a repetat la indigo de mai multe ori. Printre cei acuzaţi de o comunicare slabă s-au numărat miniştrii Viorel Ştefan, Adrian Ţuţuianu, Ionuţ Mişa, Lia Olguţa Vasilescu şi Răzvan Cuc.

„Chiar dacă domnul Viorel Ştefan este un ministru bun şi chiar este bun este dezastru la comunicare”, afirma președintele PSD în luna mai.

Am pierdut un ministru bun, un ministru foarte bun, care se pare că a fost victima unei greşeli de comunicare”, susținea Dragnea în luna septembrie, despre Adrian Țuțuianu.

„Am înţeles că neavând obişnuinţa să vorbească cu atât de mulţi oameni ca dumneavoastră care pun întrebări în acelaşi timp o fi răspuns la altă întrebare”, îl scuza Dragnea și pe Ionuț Mișa.

Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat înainte acea măsură”, susținea Dragnea despre Lia Olguța Vasilescu.

„Sunt lucruri pe care le-a făcut, dar pe care nu le-a comunicat, din păcate”, afirma și despre Răzvan Cuc.

Nici la nivelul teritoriului situaţia din PSD nu se prezintă mai bine.

„Este o comunicare haotică la nivel judeţean”, afirma Dragnea, în august, la Mamaia.

Au existat mai multe întâlniri la vârful PSD şi al Coaliţiei, după care s-a promis că problema comunicării a fost rezolvată. De fiecare dată însă a izbucnit o nouă problemă.

„Am discutat de asemenea despre organizarea comunicării interne în partid, precum şi comunicarea externă atât la nivel naţional, cât şi la nivel fiecărui judeţ, precum şi comunicarea online”, mai declara atunc președintele PSD.

Concluzia a fost trasă tot de Liviu Dragnea: „Cei care comunică foarte prost sunt cei vinovaţi.”

 

Pe aceeași temă