Comunicat CJ Constanța: Nicușor Constantinescu cere Parlamentului desființarea „prin lege” a DNA

Data publicării:
nicusor contanstinescu CJ constanta 6255222-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

 

Totodată, Consiliul Județean consideră „acțiunea de azi” una care face parte din războiul politic pe care „DNA-ul condus de Traian Basescu il duce impotriva oamenilor politici ai USL”.

În plus, comunicatul de presă menționează că Nicușor Constantinescu cere Parlamentului desființarea „prin lege” a Direcției Naționale Anticorupție.

Comunicatul de presă al Consiliului Județean Constanța:

„Consiliul Judetean Constanta condamna cu tarie actiunea vadit abuziva si inumana efectuata in cursul zilei de 15.01.2014 de catre mai multe persoane neidentificate asupra Presedintelui Consiliului Judetean, domnul Nicusor Constantinescu.

Va aducem la cunostinta ca Nicusor Daniel Constantinescu, Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost citat de catre DNA Constanta in data de 13.01.2014 la sediul Directiei, insa din motive de sanatate nu s–a putut prezenta si a mandatat avocatul (in persoana domnului Marius Mocanu )sa il reprezinte, sa aduca la cunostinta procurorului acest fapt si sa stabileasca de comun acord o data ulterioara pentru audieri. Imediat, a doua zi, procurorul DNA Andrei Bodean, a intocmit o rezolutie care cuprindea cu totul alte acuzatii, fata de cea mentionata in citatia din 13.01.2014 si care facea obiectul mandatului de aducere emis de procurorii DNA in data de 14.01.2014, emis intempestiv, desi in data de 13.01.2014, domnul Presedinte Nicusor Constantinescu a fost reprezentat de domnul avocat , care a ajuns la o intelegere cu procurorul DNA in prezenta Procurorului Sef pentru audierea domnului Constantinescu la o data ulterioara.

Acuzatiile aduse astazi sunt legate de programele Consiliului Judetean, programe propuse de USL si validate de constanteni in anul 2012 prin cele peste 250.000 de voturi exprimate de acestia. Aceste programe au fost supuse plenului Consiliului Judetean, votate in unanimitate de Consilierii judeteni legal alesi si neatacate in contencios administrativ de care institutia prefectului.

Ca urmare a succesiuni faptelor intamplate azi, consideram ca actiunea de azi este abuziva, nelegala si face parte din razboiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Basescu il duce impotriva oamenilor politici ai USL.

Presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu cere Parlamentului Romaniei desfiintarea prin lege a Directiei Nationale Anticoruptie, un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu si care s- a plasat prin actiunile sale deasupra justritiei romane si a statului de drept.”

Marius Pieleanu: Un abuz de interpretare a atribuțiilor unui Consiliu județean 

Sociologul Marius Pieleanu a declarat că „așa ceva nu se poate întâmpla”. „Este inadmisibil”, a subliniat el.

„O instituție a statului nu are voie să apere un angajat de-al său într-un proces cu statul. E un abuz de interpretare a atribuțiilor unui Consiliu județean. Dacă era PSD, da. Nu există așa ceva. Sunt șocat”, a spus Marius Pieleanu, în emisiunea Jurnalul de seară.

„Este mult mai grav decât însăși chemarea la DNA a domnului Nicușor Constantinescu. E o depășire a atribuțiilor”, a subliniat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, considerat unul dintre baronii PSD, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, care au dispus miercuri după-amiază începerea urmăririi penale pe numele său pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Anchetatorii l-au citat de mai multe ori pe Nicuşor Constantinescu şi, pentru că a refuzat să se prezinte la audieri, au venit la biroul lui cu mandat de aducere. Nici de data aceasta însă, şeful Consiliului Judeţean nu a vrut să meargă la DNA. S-a împotrivit, aşa căanchetatorii l-au băgat cu forţa în maşină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri