Concedieri și tăieri de salarii la Senat. 24 de directori își vor pierde funcția

Data publicării:
0803senat-53746

Deficitul rezultat din cheltuielile de personal este de peste opt milioane de lei. Aşa că senatorii au găsit metode să-l reducă la puţin peste jumătate. Mulţi dintre cei care cumulează pensia cu salariul sau au ajuns la vârsta pensionării îşi vor pierde locul de muncă. Şi nu sunt puţini. La acest capitol va fi cea mai consistentă reducere, peste un milion trei sute de mii de lei.

De asemenea, mulţi directori de servicii şi direcţii îşi vor pierde funcţia. Vor fi, prin urmare, cu 20 de şefi mai puţin la Senat. O economie de o jumătate de milion de lei. Îşi vor pierde slujba şi trei sferturi dintre colaboratori, iar coordonatorii de la comisii şi grupuri parlamentare vor primi o indemnizaţie mai mică.

Cu toate reducerile de personal şi de salarii, economiile sunt de cinci milioane de lei, deci insuficiente. Singura soluţie rămâne ca senatorii să taie şi din privilegiilor lor. Iar ca să fie siguri că nu va spune nimeni că ei nu fac sacrificii, aleşii au ţinut să precizeze în stenograme că au tăiat o treime din suma pe care o cheltuiau lunar pentru cazarea la hoteluri de patru şi cinci stele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri