Condamnarea lui Dragnea. Primele reacții în PSD

Data actualizării: Data publicării:
180310_PSD_CONGRES_FINAL_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Liderii PSD spun că decizia în primă instanță de condamnare la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea este nedreaptă și că în partid nu se va instala degringolada. Ei spun că se așteaptă ca decizia definitivă a magistraților să fie de achitare.

Mi se pare o decizie nedreaptă, avand în vedere ce s-a vehiculat în ultima vreme în presă. E o decizie drastică, având în vedere declarațiile celor implicați. Nu cred că cei implicați meritau o astfel de decizie. Nu e o decizie definitivă. Cred că atunci când va fi definitivă, totul va fi în regulă și cei implicați vor fi achitați. Nu mi se pare o decizie dreaptă”, a spus la Digi24 Daniel Breaz, senator PSD.

Citiţi şi:

Carmen Dan: Pe Dragnea nu-l poate doborî o astfel de soluție

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte mâine, ca urmare a condamnării lui Liviu Dragnea

Tăriceanu: Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie

Viorica Dăncilă, după condamnarea lui Dragnea: Arată că justiţia e sub influenţa arbitrariului

În ceea ce privește o eventuală retragere a lui Liviu Dragnea din funcțiile pe care le ocupă, Breaz spune: „În statut de vorbește de condamnări definitive. Cât timp nu e definitivă, nu putem discuta despre o retragere dintr-o funcție sau ca un anumit membru să ia o decizie în privința sa. Putem să discutăm despre măsuri când avem o decizie definitvă a unei instanțe”.

Deocamdată avem de-a face cu o condamnare, vom vedea ce se va întâmpla și îi invit pe toți cei care cred că se va instala degringolada în PSD să fie siguri că nu se va întâmpla lucrul acesta”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

Nu e ușor să primești o asemenea lovitură, dar în același timp este clar că nu se va mai întâmpla episodul Cioloș. Este clar că dl Barna așteaptă degeaba. Votul popular vă poate aduce la putere, nu malversațiunile de un tip sau de altul. Eu cred că în PSD suntem capabili să judecăm lucrurile, să luăm măsurile de rigoare, să menținem unitatea și coerența în ceea ce privește susținerea majorității și aplicarea programului de guvernare fără un ajutor de la adversarii noștri.”, a mai spus el.

E o condamnare politică, pot să spun, nu nedreaptă”, a spus vicepremierul Paul Stănescu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să renunțe la funcțiile pe care le deține, Stănescu a răspuns: „Din fruntea partidului în niciun caz”.

În ceea ce privește conducerea Camerei Deputaților, vicepremierul spune: „Din punctul meu de vedere ar trebui să nu se retragă din funcţie”.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni mâine după-amiază pentru a discuta sentinţa de condamnare a liderului partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri