Condiția lui Victor Ponta ca să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta - serios

Fostul premier Victor Ponta, liderul partidului ProRomânia, spune că el și colegii săi din Parlament vor vota moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Dăncilă cu o condiție.

„Dacă PNL nu mai insistă cu Orban premier și acceptă ideea ca Guvernul Dăncilă să fie înlocuit cu un nou guvern condus de un premier și cu miniștri care să fie din/agreați de o parte a PSD și ALDE - atunci am șanse mult mai mari să-i conving și pe parlamentarii ProRomânia dar și pe alți parlamentari PSD să voteze moțiunea și să participe la un proiect serios pentru perioada Președinției UE”, a spus Victor Ponta, pentru Digi24.

PNL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Până în prezent, moțiunea de cenzură este susținută de USR şi PMP.

Vineri, liderul PNL a anunţat că a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre susţinerea moţiunii de cenzură, dar încă nu s-a decis dacă UDMR se va alătura demersului. „Încă nu, dar sunt convins că UDMR va discuta acest lucru în forurile statutare şi se va hotărî dacă vine de partea firească, normală, sau continuă să sprijine un om condamnat, care nu face altceva decât să arunce în aer imaginea României”, a spus Ludovic Orban.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că documentul va fi citit luni în plenul Parlamentului, urmând ca miercuri moțiunea să fie dezbătută şi votată.

Pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul să cadă, sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri