Condiții pentru PNL la europarlamentare. PSD vrea paritate de 2 la 1, dacă participă pe liste comune cu PNL

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-11

 

Ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, în opinia sa, liberalii ar trebui să aibă „maturitatea” de a participa pe liste proprii la alegerile europarlamentare din acest an, precizând însă că nu se opune unei alte formule care ar putea fi discutată pe viitor

Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvant al social-democraţilor. Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea nu crede că este oportun ca cele două partide să participe la europarlamentare pe liste comune. 

„Este posibil ca listele comune să ne aducă mai puțini europarlamentari”, a subliniat Dragnea.

„Noi nu am discutat niciodată în PSD despre modificarea protocolului, dar dacă vor sa modifice protocolul, bineînţeles o putem face, numai că am ridicat o problemă care ţine de realitate, de evidenţă, în toate sondajele, în situaţia reală din teritoriu, din Parlament, paritatea nu este de 1 la 1, este de 2 la 1”, a spus Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

„Sunt multe discuţii în PNL legate şi de listele comune. Ar fi o foarte mare dificultate tehnică să facem aşa ceva, dacă discutăm de liste comune, discutăm şi de paritatea de 2 la 1”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri