Condițiile în care Victor Ponta ar fi dispus să renunțe la funcția de prim-ministru

Data publicării:
PONTA-6

Victor Ponta: La Guvern, eu nu-mi dau demisia ca să vină cineva de la PDL, dl. Predoiu. Nu i-am trădat pe membrii PSD, că n-am dat Guvernul unui PDL-ist. Am fost consecvent cu ce așteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coaliţie, am discutat cu cei patru lideri ai coaliției. Am spus foarte clar: asta e coaliția care are un mandat de la Parlament și cât timp această coaliție funcționează, îmi fac treaba de premier. Din decembrie i-am spus lui dlui Iohannis: dacă funcţia de premier rămâne a coaliţiei, n-am nicio problemă.

Moderator: Puteți pierde sprijinul politic al PSD.

Victor Ponta: Teoretic. Și evident, în acea zi mă retrag. E doar gândirea celor de la PNL, care vor să se dea Ponta singur deoparte, că nu putem noi. Dacă pot, să mă dea jos în Parlament.

Moderator: Spuneți: dacă ar exista o înțelegere la nivelul coaliției...

Victor Ponta: Al coaliției pe care o reprezint și al preşedintelui. Iohannis a spus că vrea Guvernul său de la PNL. De la PDL, de fapt, că dl. Predoiu e de la PNL, de PDL, de fapt. Un acord politic.

Moderator: Un acord politic semnat?

Victor Ponta: Întotdeauna. Între oameni serioși pot avea loc. E din decembrie oferta. Din decembrie am spus asta.

Moderator: Dvs. întăriți că sunteți cu demisia pe masă.

Victor Ponta: Cu o singură condiție: să fim corecți toți. Aia că nu poate să mă dea jos PNL și să plec singur, iertați-mă, chiar e de râs. Dacă nu puteți... haideți la alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri