CONFIRMARE: Liviu Dragnea, în vizită oficială în Israel, în ziua procesului

Data actualizării: Data publicării:
180327_dragnea discurs_CENTENAR_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea se află în zilele de miercuri și joi, 25-26 aprilie, într-o vizită oficială în Israel, potrivit unui document al Camerei Deputaților. Se confirmă așadar informația apărută dimineață pe surse că președintele PSD va lipsi de la ultimul termen de judecată în procesul angajărilor fictive.

180327_dragnea discurs_CENTENAR_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Actualizare 14:05. Nou termen în procesul în care este implicat Liviu Dragnea, după ce au fost admise noi cereri de către judecători (detalii aici). 


Liviu Dragnea este astăzi si mâine în Israel într-o vizită oficială la invitația premierului israelian Benjamin Netanyahu. Liderul PSD este invitat în calitate de președinte al Camerei Deputaților, după cum o arată un memorandum adoptat de Biroul Permanent.

În cadrul vizitei, Dragnea va avea convorbiri cu premierul israelian, în contextul aniversării în 2018 a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-israeliene, precum şi a 70 de ani de la declararea independenţei statului Israel.

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat suportarea cheltuielilor pentru transportul internaţional, cazarea, diurna, asigurări de sănătate şi contra accidentelor şi a cadourilor simbolice, potrivit aceluiași memorandum.

Tot în aceste două zile se află într-o vizită oficială și premierul Viorica Dăncilă, la invitația premierului israelian.

Deocamdată nu se știe dacă cei doi politicieni au plecat împreună.

Mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Aceste vizite au loc în contextul în care săptămâna trecută Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seară că Guvernul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar acest gest are „o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, deoarece România este al doilea stat după SUA care face acest lucru.

Administraţia prezidenţială a transmis, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost informat sau consultat în prealabil în legătură cu mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi a subliniat că această decizie nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare şi că „un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecinţele şi implicaţiile politice externe ale acestuia”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ulterior că a avut astăzi o discuţie la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis despre memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, că şeful statului va fi consultat şi că documentul este clasificat de către MAE.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în urma discuţiei telefonice "destul de lungi" pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a înţeles că Guvernul a vrut să creeze o platformă de discuţie în jurul acestei teme.

„O discuţie exploratorie nu este greşită, dar de acolo şi până la o mutare efectivă este cale lungă”, a afirmat Iohannis, avertizând că ”cine ar forţa o astfel de decizie ar da cu piciorul la peste jumătate de secol de diplomaţie serioasă şi de succes”.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri