Confuzie în PNL în legătură cu anticipatele. Consilierul premierului Orban a cerut în ședința conducerii să nu se meargă pe anticipate

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban nedumerit_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/George Călin

O declarație făcută luni la prânz în ședința conducerii PNL a stârnit confuzie în rândul liberalilor. Remus Borza, consilier onorific al premierului Ludovic Orban, prezent pentru prima dată la o ședință a PNL, a spus în ședința BPN al PNL că anticipatele sunt o prostie și partidul ar trebui să se concentreze pe guvernare, nu pe alegeri anticipate, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la discuții. 

Borza a explicat că este greșit ca PNL să alerge după niște procente în plus la alegerile anticipate, în loc să aștepte până la alegerile la termen, în noiembrie, și să se ocupe de guvernare, în ideea că o guvernare bună ar asigura voturile necesare pentru victorie. 

Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a replicat însă că fără alegeri anticipate guvernul nu poate să ia nicio măsură, în contextul în care partidul nu deține majoritatea în Parlament. 

Confuzia a fost generată și de faptul că declarația lui Remus Borza a venit după ce premierul Ludovic Orban a spus în aceeași ședință că liberalii ar trebui să nu mai vorbească despre alegeri anticipate și să se concentreze pe prioritatea partidului - alegerile locale în două tururi.

Alegerile locale ar putea fi organizate în două tururi dacă moțiunea de cenzură depusă de PSD și citită luni în Parlament, și care ar urma să fie dezbătută cel mai probabil miercuri, va fi respinsă la vot. Dacă moțiunea este adoptată, proiectul privind alegerile în două tururi va fi respins și singura soluție ar fi ca Guvernul să adopte o ordonanță de urgență pe subiect. 

Remus Borza a devenit membru al PNL la finalul anului trecut, și a fost numit de Ludovic Orban consilier onorific al premierului, ca răsplată pentru votul dat la moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva guvernului Dăncilă. Borza a fost membru al ALDE și al PSD înainte de a deveni liberal. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri