Congresul PSD a fost anulat din cauza COVID-19. Ciolacu ar putea rămâne președinte interimar până anul viitor

Data publicării:
Marcel Ciolacu soseste la Sedinta Comitetului Executiv National al
Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Congresul PSD care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, pe 21 martie, a fost anulat, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro. Președintele interimar, Marcel Ciolacu, i-a anunțat ieri pe liderii partidului că a decis să renunțe la congres, din cauza crizei generate de răspândirea noului coronavirus. Nu a fost stabilită o altă dată pentru desfășurarea Congresului.

Surse din PSD susțin că este luată în calcul inclusiv varianta ca actuala conducere interimară să rămână în fruntea partidului până anul viitor.

Congresul PSD a fost amânat inițial de pe data de 29 februarie până în 21 martie, Marcel Ciolacu anunțând că dacă România se află în plină criză de coronavirus, va fi organizat un video-congres. Totuși, dată fiind situația din țară, s-a luat decizia anulării congresului. „Păream defazați față de ce se întâmplă în societate”, susțin surse politice.

La Congres ar fi trebuit aleasă o nouă conducere plină a partidului, în jurul lui Marcel Ciolacu. Înainte de declanșarea crizei COVID-19, în PSD au existat mai multe nemulțumiri în legătură cu echipa pe care ar fi vrut să și-o impună Ciolacu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri