Sari la conținut
News Alert

Congresul PSD în imagini. Cronica unui eveniment cu final previzibil

Zi importantă pentru PSD. Social democrații s-au reunit sâmbătă în Congres extraordinar, convocat în urmă cu mai puţin de o lună. Au fost şapte ore tensionate în care social democraţii şi-au ales noul preşedinte executiv, secretarul general şi vicepreşedinţii.

alexandra dragnea - 180310_PSD_CONGRES_FINAL_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

Deşi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului mai aveau mandat încă un an şi jumătate, s-a decis organizarea de alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi, însă nu şi pentru preşedintele partidului. Votul a fost lipsit complet de surprize, chiar dacă unele nemulțumiri au existat.

180310_PSD_CONGRES_64_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă, susţinută de Liviu Dragnea, a devenit numărul doi în partid, iar Marian Neacşu a fost ales secretar general.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe Regiunea Bucureşti -Ilfov au fost aleşi primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Secotrului 3, Robert Negoiţă.

Regiunea Nord -Est de Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase.

GALERIE FOTO:

22

Foto: Inquam/Octav Ganea

În Regiunea Sud-Vest au fost aleşi ca vicepreşedinţi Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia au câştigat funcţia de vicepreşedinţi Adrian Ţuţuianu şi Roxana Mânzatu.

În Regiunea de Sud - Est a fost votat actualul preşedinte al PSD Vrancea, Marian Oprişan şi Mirela Furtună, în timp ce în Nord - Est au fost aleşi Carmen Dan .

Pentru partea Nord - Vest vor fi vicepreşedinţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, iar în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Transilvania - Centru sunt Roxana Mânzatu, Bogdan Trif.

Pe aceeași temă