Consilier al primarului Gabriela Firea, numit la Curtea de Conturi

Data actualizării: Data publicării:
170920_parlament camera deputatilor PLEN_REUNIT_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Plenul reunit al Parlamentului i-a desemnat drept consilieri la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani, pe Vasile Gherasim și Bogdan Stan. Primul a fost primar PDL și de anul trecut este consilier al primarului general Gabriela Firea, al doilea a condus ANAF, până a fost demis de premierul Mihai Tudose.

170920_parlament camera deputatilor PLEN_REUNIT_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Parlamentarii au ales, în ședința comună de marți, doi dintre cei trei candidaţi acceptaţi de comisiile parlamentare: Vasile Gherasim, Bogdan Stan şi Claudia Boghicevici.

În urma numărării voturilor, Vasile Gherasim a obţinut 245 de voturi „pentru” şi 112 „împotrivă”, Bogdan Stan - 250 „pentru” şi 107 „împotrivă”, iar Claudia Boghicevici - 139 „pentru” şi 218 „împotrivă”. Votul a fost secret, exprimat pe buletine.

Astfel, Vasile Gherasim şi Bogdan Stan au fost numiţi consilieri de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani, începând din 7 noiembrie 2017.

Vasile Gherasim a fost membru PSD şi PDL, a fost primar al Sectorului 1 şi deputat. În 2016, a devenit consilier monitorizare obiective de investiţii al primarului general Gabriela Firea.

La rândul său, Bogdan Stan a condus ANAF până pe 18 iulie, când a fost demis de premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemulţumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan într-o funcţie de vicepreşedinte al ANAF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri