Consilier local de Iași, despre comisia pentru proiectul de țară: 12 din București, 10 din Ardeal și 1 din Moldova

Data publicării:
andrei postolache

Andrei Postolache, consilier independent din Primăria Iași, critică metoda prin care a fost stabilită componența comisiei prezidenţiale care va elabora un nou proiect de ţară.

andrei postolache

„Echipa lui Iohanis pentru planul de țară. Pe lângă Ioan-Aurel Pop care se teme de conspirația malefică a facebook-ului și încă unul cu păreri medievale de la BNR, la o rapidă numărătoare, statistic ea arată așa: 22 bărbați și o femeie. 12 din București, 10 din Ardeal și 1 din Moldova. Și ăla din Moldova nu e universitar sau ceva, ci un deputat de Galați propus de PSD”, arată Andrei Postolache, consilier local și președintele formațiunii Pentru Iași.

„Chiar faceți voi plan de țară pentru noi?”, s-a întrebat el, adăugând că proiectul e numai bun de aruncat.

Comisia va fi condusă de consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu. Printre personalităţile implicate în proiect sunt politologul Cristian Pîrvulescu, rectorul universităţii Babeş Bolyai, Aurel Pop, Lucian Croitoru şi Cristian Popa, de la Banca Naţională a României, şi Iulian Chifu, fost consilier al lui Traian Băsescu.

Partidele au desemnat foşti miniştri, parlamentari cu ştate vechi sau europarlamentari.

Prima şedinţă a comisiei va avea loc în perioada imediat următoare şi va fi prezidată de Klaus Iohannis. Acest for va elabora un raport cu propuneri pentru dezvoltarea României, până la jumătatea anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri