Consilieri din Turnu Măgurele cer retragerea titlului de cetățean de onoare dat lui Liviu Dragnea

Data publicării:
liviudragnea protejat de jandarmi dupa o audiere la dna
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Șase consilieri locali din Turnu Măgurele, județul Teleorman, cer retragerea titlului de cetățean de onoare conferit de administrația locală lui Liviu Dragnea cu mai bine de zece ani în urmă, relatează MEDIAFAX.

Șase consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele conferit lui Liviu Dragnea.

Cererea celor șase consilieri din Grupul Liberalilor a fost depusă vineri la primărie, urmând ca proiectul să fie redactat și apoi suspus dezbaterii în Consiliul local al orașului Turnu Măgurele.

Este dezonorant pentru oraș să aibă drept cetățean de onoare un pușcăriaș. Titlul de cetățean de onoare se acordă unor oameni care au o contribuție privind realizarea unor obiective, rezultate deosebite, sprijin pentru comunitate. Dragnea, în afară de faptul că nu a ajutat cu nimic orașul Turnu Măgurele, este un infractor. Și, scuzați-mă, Turnu Măgurele nu este un oraș de infractori. Dacă era oraș de infractori, atunci era o mândrie și o onoare să avem un infractor cetățean de onoare”, a spus Claudiu Crăcea, unul dintre inițiatorii proiectului.

Acesta a adăugat că, dacă proiectul va fi respins, va organiza acțiuni de protest zilnice în oraș, până când titlul îi va fi retras lui Liviu Dragnea.

O inițiativă similară au avut consilierii locali PNL și în 2016, însă fără succes, întrucât proiectul nu a fost aprobat în ședința Consiliului local.

Am mai încercat o dată acest demers, de retragere a titlului, după prima condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, dar atunci nu am reușit. Dar de data aceasta am decis că vom face acțiuni de protest în Turnu Măgurele în fiecare zi, până când titlul îi va fi retras”, a mai spus Claudiu Crăcea.

Liviu Dragnea a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele în urmă cu mai bine de zece ani, în timpul mandatului fostului primar PSD, Nicolae Mohanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri