Darius Vâlcov, consilierul premierului pe economie, spune că nu are carduri sau conturi la bancă

Data actualizării: Data publicării:
darius valcov inquam octav ganea
Darius Vâlcov. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul premierului pe economie nu are încredere în bănci! Darius Vâlcov a declarat duminică seară că nu are conturi bancare și își primește salariul de la stat într-un plic.

darius valcov inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierului pe probleme de economie al premierului Viorica Dăncilă a mărturist, în contextul atacurilor la adresa băncilor dar și a BNR, că nu are conturi bancare.

Întrebat despre acest lucru, Vâlcov a spus că „încă se poate plăti cash”. „Da, în plic. Vine plicul”, a precizat el despre cum și primește salariul de bugetar.

În continuare, el a spus că apelează la prietena lui pentru a face rezervări online pentru vacanțe sau este nevoit să facă plăți online.

„Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro (!) și după zece ani... nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Vâlcov.

Povestea celor 500 de euro seamănă foarte mult cu cea a lui Mihai Tudose, un alt om important din PSD care a spus că nu are încredere în bănci, însă în cazul fostului premier era vorba de 500 de dolari.

În 2017, pe vremea când era prim-ministru, Mihai Tudose a spus că refuză să îşi ţină salariul pe card deoarece nu acceptă să dea băncii „câte doi bani” de fiecare dată când foloseşte cardul.

Tudose a mai povestit atunci o experienţă personală cu o bancă, potrivit căreia a depus într-un cont 500 de dolari (!), iar după doi ani a fost sunat de bancă pentru a plăti 50 de dolari comision, în condiţiile în care banii depuşi nu mai erau în cont.

Citește și Ce avere mai are Darius Vâlcov și câți bani a luat de la Parlament în 2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri