Consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Mihai Chirica a fost dat afară din partid

Data actualizării: Data publicării:
Fotografie cu Cezar Baciu
Cezar Baciu a votat pentru adoptarea bugetului, ignorând indicațiile date de conducerea USR PLUS Iași. Foto: Facebook

USR PLUS a anunțat miercuri că l-a exclus din partid pe Cezar Baciu, consilierul care a votat alături de PNL bugetul municipiului Iași.

Bugetul municipiului Iaşi pentru anul 2021 a fost adoptat în cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Local. La cea de-a treia încercare de a vota bugetul pentru anul 2021 au participat doar 20 din cei 27 consilieri ai Consiliului Local. Printre cei care au votat pentru adoptarea bugetului s-a numărat și Cezar Baciu, consilier USR PLUS care nu a respectat indicația transmisă de conducerea formațiunii din care face parte, aceea de a nu vota bugetul. 

Votul pozitiv a fost dat de cei 11 consilieri PNL, doi consilieri PMP şi un consilier USR PLUS. Pentru a primi aviz pozitiv, bugetul propus pentru anul 2021 avea nevoie de 14 voturi, fapt care nu s-a întâmplat la şedinţele anterioare.

În urma votului „pentru” acordat de unul dintre consilierii USR PLUS, conducerea organizației Iași a decis ca acesta să fie exclus din partid, lucru care va duce, conform legii, la pierderea mandatului.

USR PLUS: „Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”.

Chirica: Cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local

Am avut discuţii cu mare parte dintre consilierii USR PLUS care au venit să îmi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget. Cu atât mai mult vreau să îi mulţumesc consilierului Cezar Baciu care a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cei care l-au votat. Jurământul pe care îl depui, "să îi slujeşti cu bună credinţă", nu este o vorbă în vânt, este un lucru care va dăinui peste timp. Nu există în viaţa asta un alt lucru mai important pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn. Motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local”, a mai declarat Mihai Chirica după adoptarea bugetului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri