Consiliu Naţional al PNL. Liberalii discută despre moţiune şi sancţiuni pentru cei cu probleme în justiţie

Data publicării:
alina gorghiu FB

ACTUALIZARE 13.30. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenţă.

Alina Gorghiu a făcut anunţul în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al partidului, de la Piteşti.

"E singurul lucru care ne mai lipsea. Avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie moţiune de cenzură. Pe scurt, 5 iunie, tema este una pe care nu o putem refuza românilor din diaspora, votul prin corespondenţă", a afirmat Alina Gorghiu, în aplauzele reprezentanţilor PNL.


Consiliul Naţional va discuta şi chestiunea sancţiunilor pentru membrii de partid cu probleme în justiţie.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: „Aceste modificări noi nu le facem pentru că avem o problemă cu cineva personal. Suntem de asemenea partidul care, după ce va introduce aceste criterii ide integritate, va avea cea mai aspră sancţiune pentru cei care au probleme cu legea”.

Vor fi excluşi din PNL toţi cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

În plus, îşi vor pierde funcţia din administraţie membrii PNL care sunt urmăriţi penal. Cei care deţin o funcţie de conducere în partid pot rămâne fără mandat, dacă sunt arestaţi ori dacă sunt trimişi în judecată. Liberalii condamnaţi în primă instanţă sunt suspendaţi din partid.

De sancţiuni nu vor scăpa nici liberalii cu datorii la partid. Cei care nu îşi plătesc cotizaţiile nu pot alege, nu pot candida, si nici nu pot fi aleşi într-o funcţie în partid.

Liberalii se pregătesc şi de alegerile locale din vara lui 2016. Doritorii vor trece prin filtrul sondajelor de opinie.

Gheorghe Falcă: „Până la sfârşitul anului trebuie să avem candidaţi în marile oraşe, marile municipii. Cei care sunt acum pe funcţie, pe baza unor sondaje de opinie, vor fi primii validaţi”.

Între timp, liderii speră ca noile măsuri din statut să contribuie la curăţarea imaginii partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri