Consiliul Concurenței, îngrijorat că primăriile înființează firme proprii

Data actualizării: Data publicării:
bogdan chiritoiu

Crearea de către primării a unor firme proprii care să gestioneze serviciile la nivel local îngrijorează autoritatea de concurență, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

bogdan chiritoiu
Bogdan Chirițoiu, președinte Consiliul Concurenței

„Asta recunosc că ne sperie, bine, ne îngrijorează abordarea. Multe autorități locale vor să-și creeze singure firme proprii care să gestioneze unele dintre serviciile la nivel local (fără licitație - n.r.). Din păcate, pentru România, Directiva este foarte bună pentru Germania, dar nu sunt convins că este bună pentru România, dar e aceeași Directivă pentru cele 28 de state membre și permite acest lucru”, a spus Chirițoiu.

El a punctat că Directiva „o fi bună pentru țări vestice cu o disciplină mai bună a administrației, dar în România ne creează îngrijorări”.

Doar Primăria Capitalei a înființat 22 de firme, menite să se ocupe de tot ce presupune administrarea Bucureștiului, de la străzi și managementul traficului la parcuri, grădini și cimitire.

La rectificarea bugetară din septembrie, municipalitatea a decis să ia bani de la marile proiecte și să-i direcționeze spre firmele proaspăt înființate, biserici și monumente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri