Consiliul Județean Buzău și-a ales președintele interimar, după ce Cristinel Bîgiu a fost arestat la începutul lunii

Data publicării:
Petre Emanoil Neagu-5371684-Mediafax Foto-Ciprian Sterian 1

Sursa foto: Mediafax

Vicepreşedintele liberal al CJ Buzău, Cristinel Romanescu, a anunţat, vineri dimineaţă, la începutul şedinţei, că nu va candida pentru funcţia de preşedinte interimar al instituţiei, astfel că Petre Emanoil Neagu a fost singura opţiune a consilierilor judeţeni. Votul a fost secret, social-democratul Petre Emanoil Neagu fiind ales preşedinte interimar al CJ Buzău cu 20 de voturi "pentru", iar nouă voturi au fost declarate nule, fiind vorba despre buletine de vot introduse neştampilate în urnă de către aleșii PDL și PPDD care au anunțat încă de la început că nu vor vota.

"Vă mulțumesc pentru încredere, tuturor nu doar celor 20 de consilieri care m-au votat. Vreau să vă spun că, deși am fost votat, nu e o zi fericită pentru mine. Eu nu sunt ales pe această funcție. Altul este președintele ales, eu sunt doar vicepreședinte. Sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor până la revenirea președintelui", a declarat, vineri, în timpul ședinței CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La finalul întrunirii, Neagu a spus că va continua proiectele începute cu vicepreşedintele Cristinel Romanescu.

"Astăzi, prin votul consilierilor, am preluat eu anumite atribuțiuni, cea mai importantă fiind ordonator de credite. Restul vom stabili împreună cu vicepreședintele Romanescu. O să ducem mai departe toate proiectele avute împreună cu fostul președinte. Proiectele au rămas și trebuie duse mai departe. Prima problema care va fi în 2015 va fi aprobarea bugetului Consiliului Județean. Avem de început un drum județean Topliceni-Buda care e în fază de începere a lucrărilor și proiectul cel mai important e bugetul pe 2015. De asemenea, am obținut un credit, suntem în faza de proceduri ca să achiziționăm materiale pentru maternitate ca să o putem deschide", a afirmat Neagu.

Petre Emanoil Neagu, care este de profesie economist, a fost membru PNL, în perioada 2005-2008 fiind președinte al organizației județene a PNL. Neagu a trecut apoi la PSD, fiind consilier județean în perioada 2008-2012. Ulterior, a fost ales vicepreședinte al CJ Buzău în mandatul lui Victor Mocanu. În 2012, Neagu a fost ales consilier județean pe listele USL, fiind apoi ales şi vicepreședinte al CJ Buzău.

Președintele Consiliului Județean Buzău a fost arestat preventiv. Mita pentru Marian Bîgiu, ascunsă în cutii de whisky

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost suspendat din funcție după ce instanța a transmis Prefecturii hotărârea prin care acesta a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit prefectului județului Buzău, Maria Buleandră, Tribunalul Buzău a trimis în teritoriu, joi după-amiază, decizia privind măsura arestării preventive a lui Cristinel Bîgiu, ulterior fiind emis ordinul de suspendare din funcție a lui Bîgiu.

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul acestuia, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, au fost arestaţi, în 7 decembrie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Astfel, Cristinel Bîgiu este urmărit penal pentru că ar fi cerut şi primit bani în schimbul unor contracte pe bani publici. Şeful CJ Buzău a fost luat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri