Constantin: Tăriceanu vorbeşte de binom, dar la şedinţa ALDE erau doi şefi ai SIE

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin_ALDE_SEDINTA_04_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat duminică, la Parlament, că a râs de acuzaţia lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căreia ar fi „un susţinător al binomului”, în condiţiile în care la şedinţa Biroului Politic Central erau doi şefi ai SIE, Cătălin Harnagea şi Teodor Meleşcanu. El a mai spus că este foarte uşor ca, „din înălţimea” lui, Tăriceanu să pună etichete care „nu au nicio legătură cu realitatea”, relatează News.ro.

daniel constantin_ALDE_SEDINTA_04_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Chiar am râs de acest lucru pentru că în sală erau doi şefi ai SIE, domnul Harnagea (Cătălin Harnagea - n.r.) şi domnul Meleşcanu (Teodor Meleşcanu - n.r.). Şi l-am rugat pe domnul preşedinte Tăriceanu să se informeze pentru că are oameni apropiaţi cu care colaborează şi să se informeze mai bine. Este foarte uşor ca din înălţimea domniei sale să pună etichete care nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat Daniel Constantin, întrebat cum comentează afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia ar fi un „om al binomului”.

El a susţinut că nu este suficient ca „toată ziua să spui la televizor că te lupţi împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, fiind astfel un liberal autentic.

„Am încercat în această perioadă să demonstrez sau să mă impun pe zona profesională, să încerc să spun că în economie fără cel de-al doilea motor care se numeşte investiţii nu putem să mergem mai departe. Nu cred că este suficient ca toată ziua să spui la televizor că te lupţi împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi să spui în felul acesta că eşti liberal, încălcând tu însuţi principiul pe care îl anunţi”, a conchis copreşedintele ALDE. 

Duminică, liderii ALDE au decis să îi retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, co-președintele formațiunii. Acesta ar putea rămâne fără funcția de vicepremier și ministru al Mediului. Totul a pornit de la un conflict cu Călin Popescu Tăriceanu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri