Consultant: Referendumul nu trebuie să se reducă la pro- sau anti-Dragnea. Iohannis a pierdut ocazia de a gândi ca om de stat

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-presidency

Referendumul nu trebuie să se reducă la pro-Dragnea şi anti-Dragnea, a declarat la Digi24 consultantul în comunicare politică Dumitru Borțun. El a spus că a rămas dezamăgit de temele propuse şi a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis a pierdut ocazia de a gândi ca un om de stat şi de a propune o întrebare legată de viitorul european al României.

„Klaus Iohannis avea ocazia - printre puţinele care i s-au oferit - , până acum a fost legat de mâini şi de picioare ca preşedinte, aşa au vrut să o lege şi pe Kovesi. În pofida acestor vicisitudini, a avut ocazia minunată de a întreba poporul - <vreţi spre UE în continuare cum ne-am dorit în 2007 sau invers, cum vor actualii guvernanţi?>

Asta e adevărata problemă a României.

La un moment dat s-a votat în Parlament, s-au făcut sondaje, am semnat tratate, am promis că rezolvăm cu administraţia publică şi cu justiţia, aşa a a apărut MCV, care e mecanism de cooperare. Şi ne trezim cu această guvernare PSD – ALDE, că toate acumulările sunt date înapoi, România se orientează spre alte orizonturi fără să mai întrebe pe nimeni.

Acum avea Klaus Iohannis să decidă, să se gândească nu ca om politic, ca om de stat, să se gândească la destinul României pe termen lung.

Adevărata întrebare asta era - <Vreţi să ne schimbăm în direcţia civilizaţiei europene?>. Dacă punea întrebarea asta era om de stat.

A venit cu de-astea cu legile justiţiei, cu un fel de pro-Dragnea, anti-Dragnea, cu amnistia, cu graţierea, pentru care tot românul ştie că e vorba despre un singur individ.

Temele alese nu sunt convingătoare pentru 6 milioane de oameni. Câţi vorbesc despre asta? S-ar putea ca la referendum oamenii să nu înţeleagă despre ce e vorba. Aşa, miza e mică, e minoră.

Preşedintele avea ocazia să rupă pisica - continuăm drumul spre UE sau rămânem cum suntem?

Niciun panou electoral nu militează pentru Europa”, a declarat la Digi24 Dumitru Borţun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri