Consultările de la Cotroceni privind formarea unui nou Guvern au început. PSD, primul partid de pe listă

Data publicării:
PSD consultari crop

Actualizare 17.00

„Noi suntem pentru a veni în acest scop necesar de împrospătare, să nu spun de schimbare, a clasei politice. Această operațiune este posibilă dacă schimbăm Parlamentul”, a declarat președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, înainte de a consultările liberalilor cu președintele Klaus Iohannis.

 Actualizare 16.00.

„Onoraţi membri ai delegaţiei PSD, bine aţi venit la aceste consultări. Am convocat o rundă de consultări fiindcă am dorit să cunosc opiniile, soluţiile şi conceptele cu care vin partidele în această încercare de a găsi o soluţie bună pentru un nou guvern şi, pentru început, daţi-mi voie să spun că este mult mai mult decât o simplă schimbare de guvern. Eu cred că vorbim de o schimbare de paradigmă în politica românească şi cred că e bine să găsim cele mai bune soluţii”, a spus Klaus Iohannis la începutul consultărilor.

Din delegație fac parte președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele executiv, Valeriu Zgonea, dar și vicepreședinții Ecaterina Andronescu și Georgian Pop.

Declarațiile lui Liviu Dragnea

Vreau să plecăm nu de la a nominaliza o persoană care să bată la ușa unui partid și să stăm toți cu emoții. Vreau să facem acest pachet de obiective politice care să fie baza răspunsului principal la marile întrebări din societate. (...) Din câte am văzut, președintele nu respinge această propunere. Așteptăm primele concluzii ale președintelui. Am înțeles de la președinte că nu vrea să ia o decizie pripită”, a declarat Liviu Dragnea la finalul consultărilor.

Anul 2016 este anul în care vom construi o nouă generație de lideri. Vom ieși în fața cetățenilor cu oameni care au trecut de niște criterii de conduită și integritate foarte bune. (...) Prezența la Putere sau la Opoziție este mai puțin importantă acum”, a mai spus Liviu Dragnea. 


Social democrații ar vrea să rămână în continuarea la guvernare, iar Liviu Dragnea a anunţat încă de ieri că are un nume de premier, pe care însă nu l-a dezvăluit.

Liberalii, cei care vor ajunge urmatorii la Cotroceni, insistă pe varianta alegerilor anticipate, iar liderii UDMR, care vor merge la ora 18.00 la consultări, sunt deschiși la orice variantă.

Programul consultărilor va fi următorul:

Joi, 5 noiembrie 2015:

Ora 15.00 - Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 17.00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);

Ora 18.00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 19.00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 6 noiembrie 2015:

Ora 11.30 - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);

Ora 12.30 - Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri