Contre pe salariile uriașe de la ASF între Traian Băsescu și Victor Ponta

Data publicării:
Victor Ponta Guvern declaratii ianuarie 2014 - gov-2.ro

Premierul Victor Ponta îl acuză pe preşedinte că ştia de ani buni de salariile din fostele comisii ale ASF şi nu a făcut nimic.

Aș fi fost fericit ca Băsescu să facă aceste solicitări când șefi la CNVM, asigurări, pensii erau puși de PDL și aveau salariile mai mari ca acum. Și astea de acum sunt inacceptabil de mari, dar când erau duble, dar erau oamenii lui era foarte fericit”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului revocarea întregii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

ASF e o cloacă unde și-au găsit loc de parcare toți clienții politici, parcă ar fi arborele genealogic al USL”, a declarat Traian Băsescu.

„Soția mea lucrează la ASF din 2006, de nouă ani. A lucrat numai în mediul bancar și de asigurări, nu e o profitoare a regimului USL, lucrează de peste 20 de ani în sistemul bancar”, a spus Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor.

Soţia fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu este director în cadrul ASF. Acum s-a autosuspendat din funcţie pentru că este urmărită penal în dosarul Carpatica Asig. Nu este singura soţie de politician angajată la ASF. Acolo mai lucrează soţia lui George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, fiul ministerului Muncii, Mariana Câmpeanu şi soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Ei primesc salarii de mii şi zeci de mii de euro. De exemplu, în numai două luni, preşedintele ASF a încasat 72.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele 68.000 de euro.

Rușanu, Dăianu și Ursache sunt cel mai bine plătiți din lume pentru incompetența lor”, a adăugat președintele.

Conducerea ASF spune că salariile au fost tăiate la jumătate faţă de vechile lefurile pe care le-au încasat fostele conduceri CSA şi CNVM. Spre exemplu, fostul şef al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor, a încasat în martie şi aprilie 2013 peste 93.000 de euro.

Venituri la ASF în noiembrie-decembrie

Dan Radu Ruşanu, preşedinte ASF: 72.000 euro

Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte ASF: 68.000 euro

Laura Chiţoiu, director în cadrul ASF: 19.000 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri