Contre pe tema descentralizării. Replica lui Crin Antonescu pentru Liviu Dragnea

Data publicării:
liviu dragnea - mfax-5

Ultimatumul dat de Liviu Dragnea conducerii PNL, de a formula în două săptămâni un răspuns la propunerea prin care zeci de direcţii din ministere vor trece în subordinea autorităţilor locale, a fost primit cu ironie de Crin Antonescu.

„Doriți să facem un simpozion despre viața, opera și nemulțumirile domnului Dragnea? Particip cu plăcere, dacă mă invitați, dar în altă parte. (...) Nu mă speriați așa, că nu mai e mult până pe 15 și îmi pierd cumpătul”, a afirmat azi Crin Antonescu.

Critici concrete faţă de propunerea lui Liviu Dragnea a formulat ministrul liberal de Interne, Radu Stroe.

„România este o țară săracă și nu își poate permite să organizeze mai multe centre unde comanda unică este necesară. Comanda unică în astfel de situații este de neînlăturat, de nedat la o parte, trebuie să rămână undeva oriunde, eu zic la Ministerul de Interne, dar unică pentru toată țara”, a spus Radu Stroe.

Vicepremierul Liviu Dragnea a iniţiat un proiect de ordonanţă prin care mai multe direcţii din ministere ar trece în subordinea autorităţilor locale. Sub coordonarea primăriilor ar fi cele de poliţie rutieră, ordine publică, de sănătate, dar şi metroul bucureştean şi plajele cu destinaţie turistică.

Liviu Pop: „E o șicană politică”

„E o șicană politică. Nu știu care e miza între domnul Antonescu și domnul Dragnea. (...) Pentru opoziție e cine rupe coaliția, pentru noi nu este o prioritate ruperea coaliției și nu am semnale din zona aceasta că ar fi o prioritate”, este de părere senatorul PSD Liviu Pop.

„Obiectivul a fost modificarea Constituției, crearea regionalizării și descentralizării aferente. Nu s-a putut realiza acest obiectiv cu Constituția, știți dvs. mai bine decât mine de ce, urmează pasul doi: modificarea legislației care să permită această descentralizare, cu țintă pe absorbția fondurilor europene 2014 – 2020”, a adăugat senatorul.

„Știu cât de greu este de gestionat o coaliție. Sunt la un moment extrem de tensionat, se bat în ordonanțe”, este de părere senatorul PDL Gheorghe Flutur, secretar general al partidului.

„Este aberant, atunci când dai peste cap tot sistemul instituțional din țară să mergi pe un proiect care este în momentul de față asumat de către o singură persoană”, consideră Tanczos Barna, senator UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri