Contre pe tema reducerii taxelor

Data publicării:
PLEN PARLAMENT 6788019-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Parlamentarii PNL spun că delegaţia Fondului a cerut imperios să nu se voteze noul Cod fiscal, care prevede inclusiv reducerea TVA. De cealaltă parte, reprezentanţii puterii susţin că oficialii Fondului Monetar vor să se asigure doar că reducerile de taxe vor putea fi acoperite cu fonduri din alte surse.

Reprezentaţii FMI şi ai CE ne-au rugat în mod disperat să nu adoptăm Codul fiscal propus de Victor Ponta pentru că aceste măsuri de relaxare fiscale nu sunt pregătite bine, nu sunt sustenabile şi pot să aducă mult rău României”, a declarat deputatul Gheorghe Ialomiţianu.

Nu vreţi să vorbim despre care sunt îngrijorările FMI şi ale Guvernului şi să nu inventăm scenarii inexistente? FMI, la ultima vizită din iarnă a lăsat ca recomandare Guvernului României să prezinte un proiect de reformă fiscală iar acum Guvernul a prezentat Parlamentului două proiecte. Asupra acestei chestiuni este unanimitate, gând la gând cu bucurie, Putere-Opoziţie-FMI-Banca Mondială. Toată lumea îşi doreşte aceste lucruri. De unde vine această îngrijorare a domniilor lor: vine de la dorinţa că în paralel cu măsurile de relaxare să se implementeze şi măsuri de compensare a eventualelor diminuări de venituri din aplicarea relaxării fiscale”, a declarat Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de Buget, Camera Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri