Controlul Fiscului la Rise Project s-ar fi bazat pe denunțul unei persoane care nu există. Documente compromițătoare publicate de fostul șef ANAF

Data actualizării: Data publicării:
anaf

Gelu Ștefan Dianconu, fostul șef al ANAF, a publicat pe contul său de Facebook un document despre care susține că a stat la baza controlului din 2017 al Direcției Antifraudă din ANAF la redacția Rise Project, o publicație online independentă, care a investigat afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia, relatează G4Media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Documentul publicat de Gelu Diaconu arată că persoana care ar fi denunțat faptul că în redacțiile Rise Project și Hotnews ar fi fost încălcată legea este „Carmen Bungescu”, un pretins contabil al Asociației Rise Project.

Gelu Diaconu susține însă că această persoană este fictivă și că ar fi fost inventată de oamenii apropiați lui Liviu Dragnea, pentru a justifica un control ANAF în cele două redacții. De altfel, inclusiv adresa persoanei ar fi una fictivă.

„Personajul inventat, Carmen Bungescu, “sesizează” un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redacții mass-media: anume că unii redactori lucrează pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, deși se presupune că prestează activități care ar fi trebuit să fie remunerate pe baza unui contract de muncă.

Pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: “nu-l mai deranjați pe șefu’!”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

Postarea inițială cu cele două documente a fost ștearsă, însă fostul șef al ANAF a revenit ulterior și a republicat documentele, acuzând „postacii PSD” că au raportat textul pentru a fi șters de pe rețeaua socială.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri