Contul principal al PSD este blocat

Data publicării:
Lansarea-candidaturii-lui-Victor-Ponta-la-alegerile-prezidentiale-din-2014-20.09-32 psd ro

ACTUALIZARE 12.00: 

Președintele PSD a declarat că situația conturilor blocate va fi remediată până în luna ianuarie, când toți membrii de partid își vor plăti cotizația, dar și cotizațiile restante.

Situația va fi remediată până la sfârșitul lunii ianuarie. Toate organizațiile și-au luat angajamentul că până la sfârșitul lunii ianuarie vor fi achitate toate cotizațiile restante, pentru că sunt cotizații restante din varii motive. Aceasta este data stabilită și cu trezorerierul partidului. Trebuie să fie conturile deblocate. Dacă ai conturile blocate nu poți depune lista”, a subliniat Dragnea.

De asemenea, social-democratul a precizat că membrii de partid trebuie să își plătească cotizația pentru a evita probleme financiare.

De asemenea,am stabilit că această abordare prin care nu se mai plătește cotizație la partid este profund greșită, pentru că modul firesc și sănătpr de finanțare a unui partid. Dacă toți membrii partidului își plătesc cotizația atunci partidul nu are probleme financiare. S-a luat această decizie ca începând de anul acesta, fiecare membru de partid își plătește cotizația”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că suma minimă este de un leu pe lună, însă a spus că, în funcție de posibilități, vor fi social-democrați care vor cotiza cu sume mai mari.

Cotizația este minim un leu pe lună. Este o cotizație foarte mare, foarte greu de plătit. Cred că a fost o abordare greșită. Orice alt membru de partid poate să plătească mai mult, sunt colegi care vor plăti mai mult”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că s-au adunat 1,7 milioane de lei de datorii restante la cotizații.

De asemenea, șeful PSD a subliniat că de acum lansările campaniilor electorale și alte evenimente ale partidului vor fi mai simple și mai puțin costisitoare.

De la congres am avut o acțiune mai simplă, mai puțin costisitoare. Vom avea un alt mod de a lansa campaniile”, a spus Dragnea.  


Evenimentul a avut loc pe 20 septembrie 2014 pe Arena Națională. Doar închirierea Arenei Naționale a costat 50.000 de euro, bani pe care PSD îi datorează acum Primăriei Capitalei. Până când nu va fi achitată datoria, contul rămâne blocat.

Social-democrații se străduiesc să facă rost de bani pentru a acoperi datoriile, iar singura soluție este să strângă cotizațiile de la membrii de partid.

Lansarea campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta a atras zeci de mii de susținători și a fost una dintre cele mai grandioase lansări din istoria României.  Mai mult, la acea vreme a fost comparată de Monica Macovei cu manifestările din Coreea de Nord.

Nu este prima dată când conturile social-democraților sunt blocate din cauza datoriiloe acumulate în urma campaniilor electorale.

Citiți și:

Datoriile PSD se ridică la șapte milioane de euro

Lansarea candidaturii lui Victor Ponta, comparată de Opoziție cu manifestările din Coreea de Nord

PSD și PNL au datorii de milioane de euro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri