Corina Creţu, audiată în Comisia REGI din Parlamentul European

Data publicării:
corina cretu - fb 1-5

 

La începutul audierilor, Corina Creţu a avut o intervenţie, de cel mult 15 minute, în care şi-a prezentat priorităţile.

„Sunt convinsă că investind în regiunile noastre, în economia reală şi în oamenii noştri, ajutându-i să-şi atingă potenţialul economic maxim, vom face economia Europei mai puternică. Prioritatea mea absolută va fi să mă asigur că vom maximiza contribuţia politicii regionale la noile cereri ale Comisiei de a crea locuri de muncă şi creştere economică. Reformele la care acest comitet a contribuit atât de mult constituie politica de investire drept unul dintre pilonii guvernanţei economice a Europei”, a declarat Corina Creţu.

După această intervenţie vor urma aproximativ 47 de întrebări din partea membrilor Comisiei REGI a Parlamentului European.

La final, Corina Creţu mai are la dispoziţie 5 minute pentru concluzii.

Înainte de audierea de miercuri, comisarul desemnat pentru Politică Regională a răspuns la întrebările scrise ale eurodeputaţilor, asigurându-i că va evita orice situaţie care să-i pună la îndoială independenţa sau imparţialitatea, dând totodată asigurări că va transpune în practică obiectivele politicii de coeziune.

Europarlamentarii au trimis tuturor celor 28 de comisari desemnaţi un set de întrebări, la care aceştia au răspuns în scris până vineri. Unele întrebări au fost comune pentru cei 28, vizând competenţele generale, angajamentul european şi independenţa personală sau colaborarea dintre Comisie şi Parlament, în timp ce altele s-au referit la chestiuni specifice fiecărui portofoliu, potrivit întrebărilor şi răspunsurilor publicate, luni, pe site-ul PE.

Corina Creţu le-a transmis actualilor colegi europarlamentari că va acţiona în direcţia implementării agendei strategice a Comisiei Juncker, astfel încât fondurile Politicii de Coeziune să aibă "o contribuţie substanţială" la crearea de locuri de muncă, investiţii şi creştere economică.

În ceea ce priveşte independenţa sa, Corina Creţu a precizat că este "pe deplin conştientă" de obligaţiile comisarilor prevăzute în tratate şi că se angajează ferm să respecte "cele mai înalte standarde etice".

"Vă asigur că voi evita orice poziţie sau situaţie care să-mi pună la îndoială independenţa, imparţialitatea şi disponibilitatea faţă de Comisie şi îl voi informa pe preşedintele ales de orice situaţie care ar putea implica un conflict de interese în exercitarea obligaţiilor mele oficiale", afirmă Creţu.

Audierile comisarilor desemnaţi în cadrul comisiilor PE au început luni după-amiază şi se vor încheia pe 7 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri