Corina Creţu, confirmată pentru funcţia de comisar european

Data publicării:
CORINA CRETU-Mediafax Foto-Razvan Lupica 1

Preşedintele ales al CE, Jean Claude Juncker, a audiat-o joi, la Bruxelles, pe Corina Creţu pentru postul de comisar european, purtătorul de cuvânt al Comisiei Natasha Bertaud anunţând pe Twitter că numărul candidaţilor femei a ajuns la nouă.

Natasha Bertaud a postat pe Twitter o fotografie din timpul audierii Corinei Creţu.

Din informaţiile publicate de Euractiv reiese că sunt opt femei: Federica Mogherini (Italia), Elżbieta Bieńkowska (Polonia), Marianne Thyssen (Belgia), Vera Jourova (Cehia), Cecilia Malmström (Suedia), Kristalina Georgieva (Bulgaria), Margrethe Vestager (Danemarca) şi Alenka Bratusek (Slovenia). În plus, din partea României erau trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloş şi Corina Creţu. Publicaţia notează că României i-ar putea reveni ajutorul umanitar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


România obținuse de la Bruxelles un portofoliu foarte important în viitoarea Comisie Europeană, a susținut premierul Victor Ponta în ședința de Guvern. Însă, în urma demersurilor făcute de opoziție, este posibil ca acest lucru să nu se mai întâmple. „Dacă se va întâmpla așa, vreau să vă spun că este cel mai rușinos moment posibil pentru România”, a spus șeful Executivului. Surse de la Bruxelles spun că România a obținut de fapt portofoliul pentru ajutor umanitar și nu un portofoliu mai important.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri