Corina Crețu: Protestul, o normalitate în democraţie. Partidele să ţină cont de vocea oamenilor

Data publicării:
corina cretu fb

Aflată în România, pentru summitul Iniţiativei celor Trei Mări, comisarul european Corina Creţu a vorbit şi despre protestele din 10 august. Într-un interviu pentru HotNews, Crețu a amintit că în democraţie oamenii au dreptul să protesteze, iar partidele trebuie să îi asculte.

-Eu, ca politician, mereu am susținut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice țară democratică, la fel oriunde în Europa. Și acest lucru peste tot reprezintă o normalitate într-o democrație. Și cred că partidele trebuie să țină întotdeauna cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică sau politică. Despre aceste controverse legate de violențe, este o situație care face obiectul mai multor anchete în curs, știți foarte bine că Parlamentul European a solicitat o dezbatere pe această temă. Deci până când nu se vor pronunța instituțiile abilitate dați-mi voie să nu comentez mai mult. Oricum, oriunde în lume, orice fel de violență trebuie respinsă categoric. Deci, din punctul meu de vedere, legile trebuie să se aplice, instituțiile trebuie apărate, dar, pe de altă parte, și dreptul românilor de a-și afirma liber și pașnic punctele de vedere.

-Mai candidați la alegerile europarlamentare, pentru că data trecută ați condus lista partidului și s-a obținut cel mai mare număr de mandate rezervate României în Parlamentul European?

-Jumătate dintre mandate. Acum nu știu dacă voi mai candida, voi decide anul viitor.

-Vă mai gândiți dvs. sau se mai gândește partidul, poate?

-E adevărat că nici nu am primit vreo ofertă până acum.

-Deci nu s-a discutat în partid, nu ați fost contactată?

-Pe această temă, nu.

-Păi se pregătesc listele pentru europarlamentare...

-Nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă cu pregătirea listelor.

Citiți mai mult pe HotNews.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri