Corlățean, la Digi24: Aș vrea să îl văd pe cel din ICR care a intervenit la MAE și a avut succes

Data publicării:
16012013 20corlatean-44122

„Ministerul de Externe și Institutul Cultural Român au evaluări și viziuni parțial diferite" a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, la Digi 24.

În urmă cu câteva zile, preşedintele ICR, Andrei Marga, susţinuse că oameni din ICR pe care a vrut să îi concedieze au apelat la relaţiile din Ministerul de Externe.

Ministrul respinge ideea potrivit căreia angajaţi ai ICR ar fi apelat la relaţii din Ministerul de Externe pentru a rămâne la posturi în străinătate.

Aș vrea să îl văd pe cel care a făcut intervenție la MAE și la mine ca să rămână în continuare la post, și a avut succes. Da, au fost încercări. Nici n-am răspuns la telefon sau la sms-ul pe care l-am primit. Nu asta este explicația pentru aparenta întârziere a reacției MAE. Le tratăm serios. Au fost cazuri de bună cooperare între cele două instituții, dar MAE nu poate să aprobe și ministrul să semneze ca o chestiune în legătură cu care nu a fost informat și a aflat din presă, o chestiune în legătură cu care nu a fost consultat în realitate”, a susținut Corlățean în emisiunea „Imparțial”, la Digi24.

Resping foarte clar orice afirmaţie privind pretinsa influenţă sau lobby pe lângă Ministerul de Externe”, a mai afirmat Corlățean.

Ministrul de Externe spune că e nevoie de o „legătură mai strânsă, o consultare măcar, dacă nu o coordonare, între cele două instituţii, şi o atenţie foarte mare la regulamente şi dispoziţiile legale”. Titus Corlăţean spune că până acum această coordonare „nu a prea fost”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri