Costică Canacheu (PDL), explicații despre vizita în Taiwan: A fost una de documentare

Data publicării:
costica canacheu 4850225-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

Costică Canacheu a declarat pentru Mediafax că vizita a fost făcută la invitaţia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-a întâlnit la Bucureşti, iar cheltuielile au fost suportate de partea taiwaneză.

Ministerul român de Externe a dezavuat azi vizita reprezentanţilor statului român, inclusiv parlamentari, în zone precum Taiwan şi a precizat că retras paşaportul de serviciu al unuia dintre participanţii la deplasarea în această zonă. Este vorba de Remus Cernea, care a folosit în această deplasare pașaportul de serviciu de pe vremea mandatului de consilier în Cancelaria premierului Victor Ponta.

„Nu am solicitat mandat din partea Camerei Deputaţilor pentru că nu era o vizită în cadru parlamentar. (...) Vizita a fost făcută la invitaţia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-am întâlnit şi la Bucureşti. În urma mai multor discuţii a rezultat că ar fi oportună o deplasare pentru a înţelege mai bine realităţile, situaţia Taiwanului după acordul semnat în 2010 între Republica Populară Chineză şi Taiwan. Am fost patru parlamentari care am avut discuţii şi la Bucureşti, şi în Taiwan”, a precizat Costică Canacheu.

Deputatul PDL a spus că în Taiwan parlamentarii români au avut întâlniri cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, cu viceminiştrii de la Economie, Externe, Transport, Comunicaţii şi Turism, au vizitat un parc tehnologic şi au avut întâlniri cu oameni de afaceri.

„A fost o vizită de documentare, nu oficială”, a mai spus Canacheu arătând că în România Taiwanul dezvoltă un proiect de investiţii cu participarea BERD la Buzău, rspectiv cea mai mare întreprindere de reciclare a deşeurilor din Europa.

Costică Canacheu a mai spus că înaintea delegaţiei române au mai fost în Taiwan delegaţii din toată lumea, din Parlamentul European, Grupul de prietenie din Congresul american, din Polonia, Slovacia, Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri