Cotizații și donații. PDL a încasat anul trecut aproape 40 de milioane de lei

Data publicării:
30032013-2013-03-31-21h52m43s148
 

Datele au fost publicate de partide în Monitorul Oficial.

Alianţa de Centru Dreapta a primit anul trecut 87 de donaţii, toate din partea unor persoane fizice. Valoarea totală a fost de peste 470.000 de lei. Din totalul banilor primiţi ca donaţii, liberalii şi conservatorii au primit aproape un sfert de milion de lei din partea a 63 de persoane fizice, care au preferat ca numele lor să rămână confidenţiale.

Partidul Democrat Liberal a primit anul trecut peste 39 milioane de lei, dintre care peste șapte milioane sub formă de cotizaţii, iar 29 de milioane de lei ca donaţii. Donatorul cu cea mai mare dare de mână a fost Mircea Andrei, fost senator PDL de Argeş. El a donat partidului peste 260.000 de lei, la care se adaugă şi cotizaţiile în valoare de aproape 15.000 de lei. Toader Mocanu şi Daniel Dragomir sunt alţi donatori importanţi, fiecare dintre ei virând în conturile partidului peste 100.000 de lei. Printre politicienii care au donat bani partidului, în calitate de persoane fizice, se mai află liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, fostul ministru al agriculturii Valeriu Tabără, fostul ministru al turismului Elena Udrea, dar şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu. 

O altă formaţiune care şi-a publicat sumele provenite din finanţări private este Forumul Democrat al Germanilor din România, al cărei lider a fost primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Astfel, FDGR a primit anul trecut puţin peste 45.000 de lei, dintre care 42.000 lei din donaţii, iar restul din cotizaţii ale membrilor. Tot FDGR a mai dispus anul trecut de peste o jumătate de milion de lei din alte venituri, dintre care aproape 400.000 de lei din editarea unui ziar.

Partidele şi alianţele au obligaţia să publice în Monitorul Oficial cuantumul total al finanţărilor private, precum şi lista persoanelor fizice sau juridice din partea cărora au primit cotizaţii sau donaţii în cuantum mai mare de 10 salarii minime brute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri