„Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”. Iohannis, anunț despre cum vom petrece sărbătorile

Data publicării:
strazile capitalei luminate de instalatiile de craciun
Luminițele de Crăciun în București,2019. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu s-a luat în discuţie decretarea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, dar a precizat că anul acesta „ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”, adică sărbătoare „în şi cu familia”.

Întrebat în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni dacă ia în calcul să decreteze stare de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, Iohannis a răspuns: „Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. (...) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului - este sărbătoare în şi cu familia”.

Klaus Iohannis a reiterat miercuri, într-o conferință de presă, că în acest moment nu se impune o nouă carantină totală, așa cum a fost în primăvară. Totodată, președintele a spus că, în acest moment, nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții pentru a preveni răspândirea bolii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri