Creşterea alocaţiilor pentru copii a fost iar subiect de ceartă în Parlament

Data publicării:
senat

Scandal pe toate fronturile între Opoziţie şi Coaliţia PSD-ALDE astăzi în Parlament. Aleşii s-au certat din cauza alocaţiilor pentru copii, desfiinţarea direcţiilor regionale ale Fiscului şi a ordonanţei lăcomiei. Deputaţii şi senatorii au ridicat tonul, s-au jignit şi chiar au părăsit plenul în semn de protest.

Creşterea alocaţiilor pentru copii a fost, din nou, subiect de ceartă în Parlament. Cu bugetul blocat la CCR, Opoziţia a dorit adoptarea unui proiect de lege care să garanteze că alocaţiile vor creşte totuşi de la 1 martie. Solicitarea lor a fost, însă, refuzată.

Petru Movilă, deputat PMP: „Fac apel la PSD şi PNL să vă adunaţi şi să nu vă mai bateţi joc de subiectul alocaţiilor”.

Alfred Simonis, deputat PSD: „Ar fi fost mai bine să faceţi lobby preşedintelui României pentru a promulga legea bugetului şi azi am fi avut alocaţiile în plată”.

Scandal a fost şi la adoptarea legii care desfiinţează cele opt direcţii regionale ale ANAF. Liberalii au acuzat Puterea că a făcut o concesie maghiarilor.

Pavel Popescu, deputat PNL: „Sunteţi exemplu suprem de compromitere a imaginii României prin ce faceţi fiind alături de PSD”.

Szabo Odon, deputat UDMR: „O să vorbim despre un coleg care poate e un pic mai tânăr decât mine. De câte ori iese la microfon reuşeşte să jignească pe alţii şi să se compromită”..

Dialogul s-a transformat rapid în jigniri.

Florin Roman, deputat PNL: „Se presupune că politica e cea de-a doua profesie veche a lumii. Se aseamănă foarte mult cu cea mai veche”.

Varujan Vosganian, deputat ALDE: „Să faceţi asemenea comparaţii deşănţate legate de practicile cele mai vechi eu nu cred că e corect. Chestia cu încărunţitul - e adevărat că dvs sunteţi ca pana corbului, dar vreau să vă spun că uneori este o onoare să încărunţeşti când înţelegi ceva din asta”.

Nici la Senat aleşii nu s-au înţeles mai bine

Senatorii PNL şi USR au părăsit sala în semn de protest, după ce le-a fost refuzată solicitarea de a dezbate ordonanţa lăcomiei în plen.

Florin Cîţu - senator PNL: „Nu se doreşte dezbaterea acestei ordonanţe”.

Adrian Wiener - senator USR: „Şi noi constatăm că prezenţa noastră aici devine irelevantă. Legi de o aşa importanţă cum e aceasta trec fără nicio dezbatere”.

Senatorii PSD şi UDMR însă au susţinut că solicitarea Opoziţiei nu putea fi aprobată, deoarece ar fi încălcat regulamentul.

Şerban Nicolae, senator PSD: „Termenul de adoptare tacită nu poate fi prelungit prin votul primei camere sesizate. OUG este în vigoare, aşa că toate efctele catastrofale nu s-au întâmplat nici azi”.

Cseke Attila, senator UDMR: „Grupul UDMR consideră că dezbaterea OUG trebuie să aibă loc şi în Senat. Avem amendamente, dorim să le susţinem. Suntem în această situaţie cu care noi nu suntem de acord cu trecerea tacită, dar prelungirea regulamentar nu poate avea loc”.

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată ulterior, din lipsă de cvorum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri