Crin Antonescu ar face Guvern tot cu PSD dacă noul executiv cade în Parlament şi dacă Traian Băsescu îi dă mandatul

Data publicării:
crin ponta pupat digi24-1

Crin Antonescu este dispus să facă încă un guvern cu social-democraţii dacă executivul format luni de Victor Ponta nu va trece de votul Parlamentului. Liderul liberal a declarat într-o emisiune televizată că, în acest context, dacă preşedintele Traian Băsescu i-ar propune formarea unui nou executiv, primul partid pe care l-ar căuta pentru formarea noii echipe guvernamentale ar fi PSD.

Guvernul care va veni în Parlament şi va trece sau va cădea nu e Guvernul pentru care au votat cetăţenii României. Dacă Guvernul cade, au loc consultări pentru formarea unui nou Guvern, la Cotroceni. Preşedintele va trebui să dea mandatul cuiva. (...) Dacă mi-l dă mie, fac Guvern cu PSD. Primul partid pe care l-aş căuta pentru majoritate ar fi PSD”, a spus Crin Antonescu la Antena 3.

De altfel, şi premierul Victor Ponta anunţa luni că este gata să refacă Uniunea Social Liberală, dacă liberalii se răzgândesc şi revin la guvernare. Şeful Executivului nu este însă dispus să renunţe la UDMR.

(Ce veţi face în situaţia, puţin probabilă de altfel, dacă PNL se va răzgândi şi ar reveni la guvernare?) În cinci minute (...) sunt gata să refacem USL, pentru că eu cred că aceasta este cea mai bună formulă de guvernare pe care România o poate avea. (...) Nu se pune problema acum să-i dam pe ceilalţi afară din guvern, se pune problema să aplicăm ce am semnat şi eu şi Crin Antonescu în 2012 şi anume ca UDMR să fie prezent cu două ministere”, a precizat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri