Crin Antonescu: Cum să discuţi cu PDL dacă nu are buletin pe scena politică?

Data publicării:
crin 20antonescu1 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-56881

Antonescu a susţinut că discuţiile legate de o apropriere între PDL şi PNL sunt extrem de pripite, o astfel de posibilitate nefiind în acest moment de actualitate.

Liderul PNL a precizat că partidul său face parte din USL, care are ca termen cel puţin anul 2016, iar, pe de altă parte, PDL este un partid "fără acte".

"Chiar şi pentru un simplu dialog, nevorbind de alianţe, e o problemă, care nu ştiu dacă se va rezolva sau nu în PDL, e treaba dumnealor. Un partid până a fi de stânga, până a fi de dreapta, până fi mare, până a fi mic, până a fi la putere sau în opoziţie, trebuie totuşi să aibă o anumită identitate a lui, un profil, acte. E persoană juridică, trebuie să fie major", a spus Antonescu la un post de televiziune.

Acesta a adăugat: "Problema PDL nu este că nu e un partid de dreapta sau că e, că vrea să fie, că nu vrea să fie. Problema PDL Blaga, să spun aşa, este că nu a ajuns la acest majorat. Oamenii ăştia, inclusiv domnul Vasile Blaga, nu s-au dumirit încă după 24 de ore dacă există sau nu pe lumea asta fără Traian Băsescu. Ori asta este o lipsă a actelor de circulaţie pe scena politică. Cum să discuţi cu PDL dacă el nu e major? Dacă nu are acte, dacă nu are buletin pe scena politică?".

Liderul PNL a fost întrebat câte persoane ar fi dispus să primească în PNL, după Convenţia PDL.

"Suntem la fel de dispuşi pe cât am fost întotdeauna, avem porţile la fel de deschise pe cât au fost întotdeauna pentru oricine doreşte să ni se alăture, fie că a mai făcut politică, fie că nu, fie că vine dintr-un alt partid, fie că vine din societatea civilă şi în măsura în care evident avem nişte valori comune şi mai ales nişte proiecte comune", a răspuns Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri