Crin Antonescu: Dacă Mircea Diaconu va obţine un mandat, îl aşteptăm în grupul liberal din PE

Data publicării:
crin antonescu-4

Crin Antonescu a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, că nu crede că Mircea Diaconu va lua atât de multe voturi încât „să se simtă la lista de candidaţi a PNL.

„Decizia luată în cazul Mircea Diaconu a fost corectă, pentru că în acel moment sentinţa şi punctul de vedere al preşedintelui ICCJ au fost cele date şi către BEC şi de aceea şi BEC, pe aceeaşi bază, a invalidat. Noi am luat corect decizia, chiar dacă cu părere de rău”, a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

„Dacă Mircea Diaconu va candida, şi va candida în urma deciziilor, e un lucru foarte bun, nu sunt deloc alarmat şi deplâng pe cei care ţes speranţe false. Unii cred că o să ne ia nouă voturi, poate o să ne ia nişte voturi, dar chiar aşa încât să se simtă pe lista noastră, eu nu cred. Dacă Diaconu va reuşi ca independent şi va obţine un mandat, ceea ce îi doresc, noi îl aşteptăm în grupul liberal ALDE, pentru că în Parlamentul European, ca independent, nu prea ai ce să faci”, a spus Crin Antonescu.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în acest sens luată de Tribunalul Capitalei. Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Mircea Diaconu trebuia, inițial, să candideze pentru un mandat în PE din partea PNL, dar a fost scos de pe liste după ce ANI a arătat că acesta are o decizie definitivă de incompatibilitate. Mircea Diaconu a demisionat din PNL și a anunțat că va candida ca independent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri