Crin Antonescu: Demisia lui Traian Băsescu ar fi un gest firesc

Data publicării:
antonescu digi24 3

„Indiferent care va fi reacția președintelui, explicațiile sale, va căpăta amploare internațională și va prejudicia încă o dată, grav, imaginea României”, a spus Crin Antonescu, la Digi24.

Fostul președinte al PNL a susținut că o demisie din partea lui Traian Băsescu „ar fi un gest firesc într-o democrație, indiferent de gradul de implicare sau nu al său”.

Crin Antonescu a menționat că rudele celor în funcție importante „nu pot purta integral răspunderea faptelor rudelor lor”.

„Sunt absolut șocat de faptul că oare serviciile de informații, performante, nu au putut preveni președintele înainte de înrudirea fratelui său, că e vorba de niște oameni cu mari probleme cu legea?”, a continuat el.

În cazul unei eventuale demisii din partea președintelui țării, Crin Antonescu a spus că desemnarea unui candidat al PNL-PDL și o campanie electorală în acest sens devin presante.

El a adăugat că alegerile prezidențiale anticipate ar ajuta, în aparență, candidatul stângii.

„E mai simplu pentru blocul politic de stângă să-și desemneze candidatul și să îi susțină campania. În fond, nu cred avantajează pe cineva, este devansarea unei bătălii care se dă pe aceleași teme și cu aceleași mize”, a subliniat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri