Crin Antonescu, despre candidatura lui Ponta dorită de servicii: Oameni ca Sebastian Ghiță fac presiuni de genul acesta

Data publicării:
crin antonescu sursa foto digi24-1

„Am fost cuprins de nervozitate și chiar un fel de țâfnă”, a recunoscut Crin Antonescu contextul în care a făcut controversata declarație de acum câteva zile. În primele momente după ce i s-a pus întrebarea referitoare la servicii a șovăit, a ezitat și i-au trebuit câteva clipe până să formuleze răspunsul.

El și-a menținut ipoteza că există presiuni, dar a precizat că nu-l acuză cu nimic pe premier. „Nu doar din PSD (presiuni), ci poate, pesemne, cu oameni cu care – n-am spus că serviciile în general sau ca instituții, n-am spus că șefii acestor servicii, ci persoane influente, persoane importante din servicii sau de pe lângă servicii”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat cum simte aceste presiuni, liderul liberal i-a spus moderatorului: „Aș putea să nu vă spun? Nu putem vorbi chiar despre toate lucrurile”.

Totuși, el a dat un exemplu relevant pentru ce a avut în vedere când a făcut declarația respectivă. „Există în Partidul Social-Democrat sau în orice caz în anturajul dlui Ponta dl. Deputat Sebastian Ghiță. Dl. Sebastian Ghiță lasă să se înțeleagă de ceva vreme că e așa, un fel de...aproape un reprezentant în viața politică și economică al serviciilor, lasă să se înțeleagă, repet, probabil că e și profitabil, nu știu. Nu înseamnă că serviciile l-au învestit vreodată cu asta”, a punctat Crin Antonescu. „Chiar la un moment dat, pe un scandal minor - dl. Roșca Stănescu făcuse o declarație nepotrivită, neelegantă, neprietenească față de cineva din PSD - (...) dl. Ghiță a ieșit și a dat un comunicat care transmitea acest lucru: că oamenii vechii Securități, vezi Roșca Stănescu, vezi Voiculescu, s-au aciuat în jurul meu, iar oamenii noii Securități, serviciilor luminate, proamericane, prooccidentale sunt exemplificați de un om din zona de vârstă și de acțiune al domniei sale. Sunt lucruri vagi, eu v-am dat un exemplu”, a continuat Crin Antonescu.

Urmăriți explicațiile integrale ale liderului liberal în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri