Crin Antonescu despre guvernarea alături de PSD: Lipsa unui răspuns e un răspuns

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-14

Antonescu a fost întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

„Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni - n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convoca de la un minut la altul", a declarat liderul PNL, duminică seara, în condițiile în care luni și marți se va afla în vizită oficială în Austria.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară. „E foarte clar că nu există intenţia unei noi discuţii şi, mai cu seamă, că nu asta e esenţial, nu există intenţia convocării camerelor, pentru mâine cel puţin. Poate că mâine va fi această discuţie, dar, din punctul meu de vedere, semnele sunt foarte clare. Şi nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opţiune clară pe care primul ministru o face", a mai afirmat Antonescu.

Conform Statutului PNL, Delegația Permanentă este cea care decide asupra participării la guvernare a partidului, reamintește Mediafax.

Reuniunea liberalilor urmează să aibă loc la o zi după termenul stabilit de PNL pentru a aștepta răspunsul PSD în privința nominalizărilor în Guvern.

De altfel, PSD are programată luni o ședință a Biroului Permanent Național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri