Crin Antonescu, despre Mircea Geoană: Trebuie să fii om serios ca să fii înalt reprezentant, aş fi împotrivă

Data publicării:
mircea geoana mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ar fi împotriva nominalizării lui Mircea Geoană drept „înalt reprezentant” al Guvernului, precizând că pentru o astfel de funcţie „trebuie să fii un om serios”.

Crin Antonescu a fost întrebat cum vede informaţia vehiculată în presă ca senatorul PSD Mircea Geoană să obţină titulatura de „înalt reprezentant” al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică.

„Nu cred. Nu a fost numit înalt reprezentant, când să fie numit? Trebuia să fie o şedinţă de Guvern. Şi mă îndoiesc, înalt înalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme şi faţă de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zău”, a afirmat Antonescu.

El a fost întrebat dacă s-ar împotrivi unei astfel de propuneri de numire. „Sigur că da, că trebuie să fii un om serios ca să fii înalt reprezentant”, a mai declarat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, duminică, într-o emisiune televizată, despre o informaţie potrivit căreia Executivul ar pregăti numirea lui Mircea Geoană în funcţia de înalt reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică.

„De mai mult timp am discutat cât de des am putut cu domnul Geoană toate temele importante de politică externă, pentru că este una dintre persoanele a cărei pregătire, a cărei experienţă în domeniu nu cred că le-a contestat vreodată cineva. Şi sigur că simt nevoia, alături de ministrul Corlăţean, alături de consilierii mei de stat, de secretarii de stat ... totuşi, o persoană, repet, cu experienţa şi pregătirea domnului Geoană este extrem, extrem de utilă. Şi m-am bucurat că vrea să ne sprijine în nişte lucruri importante”, a spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri