Crin Antonescu, despre protocolul cu PC: Dacă sunt nemulțumiți, pot să plece. USL nu stă în PC

Data publicării:
crin antonescu2 RESIZE-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

„Noi când am constituit USL și Aliațna de Centru-Dreapta am garantat asociaților conservatori niște lucruri. Toată lumea le-a respectat, și noi, și PSD. Au vrut grupuri, au grupuri, au vrut reprezentanți în teritoriu, au președinți de consilii județene, au vrut la guvernare, au două ministere. Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcția USL nu stă în PC, iar dacă unii prin PC își imaginează că cineva din PNL, sau eu ca preşedinte, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrurile acestea se înșeala amarnic”, a declarat Crin Antonescu, președintele PNL.

Co-președintele USL a mai spus că, dacă PC au denunțat protocolul, atunci le urează „drum lung, cale bătută, succes în viață”

„Noi am construit USL nu ca să ne jucăm de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva. USL este o construcție foarte serioasă în care două partide mari, PSD şi PNL negociază, își fac concesii unul altuia. Nimeni nu a câştigat mai mult decât Partidul Conservator şi nimeni

nu e mai puţin îndreptățit decat PC să transmită un soi de ameninţări pe care nu le ia nimeni în serios”, a adăugat Crin Antonescu.

El a adăugat că nu are nici o comunicare oficială din partea Partidului Conservator.

Daniel Constantin, președintele PC, a spus săptămâna trecută că nu mai vede un viitor pentru Alianța de Centru-Dreapta și că în 28 de judeţe nu există protocol de funcţionare a ACD, iar PC „ia de pe umerii” PNL sarcina de a negocia aceste protocoale.

„Eu mi-am exprimat regretul că proiectul acesta politic nu a funcţionat aşa cum ne-am fi dorit. E o constatare pe care am făcut-o şi eu, şi domnul Antonescu. Nu e nicio supărare. Cred că acesta este mesajul cel mai important pentru cetăţeni: că USL funcţionează, va funcţiona în continuare, pentru că e mai mult o obligaţie”, a declarat Daniel Constantin, potrivit MEDIAFAX. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri