Crin Antonescu despre relația cu Daniel Constantin: „Nu mă duc ca la grădiniță, în curte, la găletușa cu nisip, să ne împăcăm”

Data publicării:
Daniel Constantin-Mfax

Crin Antonescu a detaliat momentul în care s-a produs ruptura de Daniel Constantin, respectiv mecanismul de desemnare a procurorilor.

„În aceste condiții l-am căutat pe domnul Daniel Constantin, pe care nu l-am mai găsit. L-am căutat ca să știu ce părere are Partidul Conservator. Or, dacă nu l-am găsit atunci, am spus că nu-l mai caut, asta înseamnă că nu există în calitate de președinte al PC. De aceea am făcut afirmațiile, nu ca să-l jignesc pe domnul Daniel Constantin”, a spus Crin Antonescu.

„Dacă ceva m-a deranjat cu adevărat în declarațiile de ieri, declarațiile neglijente ale domnului prim ministru a fost declarația cum că eu m-as fi împăcat cu Daniel Constantin. Aici sunt diferențe stilistice. Cred că a spus-o cu bună-credință, asta-i școala de comunicare. E o școală de comunicare, probabil eficientă, în orice caz, pentru o bună parte din electorat: „Domnule, la noi la fabrică totul este foarte bine, am depășit planul, suntem niște băieți de treabă, totul merge bine”. Eu nu practic, la mine la fabrică, cu ghilimele de rigoare, acest gen de comunicare. Eu nu stau să mă cert toată ziua la televizor, adică nu sunt în situația doamnei Tatoiu sau a altor oameni de pe la RTV, de pe la OTV, pot să am polemici, pot să am controverse, dar când ajung să le am, nu mă duc după aceea ca la grădiniță, în curte la găletușa cu nisip să ne împăcăm. Domnului Ponta îi place să vorbească, îi place postura asta de a prezenta lucrurile în roz, în bine și în calitate de dirinte al clasei, măcar diriginte al clasei, și uneori îl scapă pe dinaninte gura, într-o situație delicată. Te râde lumea: cum să te împaci cu Daniel Constantin? Nu e cazul”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat ce înseamnă pentru el faptul că, pe fond, PC nu a vrut să ia o poziție publică împotriva negocierii privind mecanismul de desemnare aa procurorilor, liderul PNL a detaliat: „Înseamnă că nu există, pentru că pe mine nu mă deranjează că n-au fost de părerea mea. M-a deranjat o formă de ipocrizie pentru că, pe de altă parte, în comunicarea altora, nu a domnului președinte Daniel Constantin, se înfiera foarte tare foarma asta de coabitare, eu am vrut să aibă o părere ca să putem sta de vorbă, să discutăm, și în momentul ăla am constatat că nu există, cu tot respectul pentru oamenii din aprtidul ăsta și cu toată simpatia pe care în plan uman, pentru dânsul, ca persoană fizică, i-o port, lui Daniel Constantin, că nu există, iar în momentul acesta în care apare domnul Dan Voiculescu, la consiliu, congres, ce au avut, și în fața a mii de oameni debitează asemenea lucruri, eu nu mai am ce să mai discut cu Daniel Constantin, nici cu domnul Voiculescu, dar din motive diferite”, a spus Crin Antonescu.

„Cu alte cuvinte, în opereta asta în care domnul Constantin nu e niciun fel de președinte în niciun fel de partid eu nu doresc să joc”, a spus liderul PNL.

Luni, președintele PNL, Crin Antonescu, a denunțat, luni, protocolul cu conservatorii.

Ulterior, președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a spus miercuri seara că un motiv pentru care preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat de incompetenţă este acela că nu i-a fost alături în lupta faţă de numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA. „Rămâi cu un gust amar când constanți că după trei ani de activitate, cel care e lângă tine te atacă personal și neașteptat”, a declarat Daniel Constantin, miercuri seara, în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri