Sari la conținut

Crin Antonescu îi răspunde premierului: Face afirmaţii mincinoase. S-ar putea să fiu intoxicat, să fi făcut indigestie de la mediocritatea unor politicieni de felul lui Ponta

„Nu e legată ideea fuziunii cu PDL de persoana mea, am constatat că la nici 48 de ore de la anunţul meu circulă multe ipoteze, explicaţii care se dau gestului meu. Nu există nicio legătură între Traian Băsescu şi decizia mea. Odată cu rezultatul alegerilor europarlamentare şi constituirea acestui parteneriat PDL şi PNL, în opinia mea, carierea politică a lui Traian Băsescu a luat sfârşit. Nu e inspiratorul acestei coaliţii, care de altfel îl exclude. El rămâne liderul unui partid cu 6% cu care nimeni nu vrea să discute.

Decizia nu a fost influenţată dinspre PDL, nimeni nu a invocat persoana mea, acest efort de a construi un parteneriat cu un obiectiv final care ar putea fi fuziunea nu depinde de o persoană sau alta din PNL.

S-ar putea să fiu intoxicat, să fi făcut un fel de indigestie de mediocritatea unor politicieni de felul lui Ponta, de degradarea unei părţi a presei, dar ceea ce Ponta poate înţelege mai greu este că decizia mea nu are niciun fel de alt factor de influenţă în afară de propria mea analiză şi voinţă.

Domnul Ponta face, ca de obicei, afirmaţii mincionoase, nedemne de un prim-ministru. Nu am niciun fel de legătură cu niciun fel de structură.

Victor Ponta evoluează din ce în ce mai dramatic către o persoană publică, care are din ce în ce mai puţin legătură cu democraţia. Nu mai suportă nici măcar o voce în spaţiul politic care să nu îi ridice osanale”, a declarat Crin Antonescu la Digi24.