Crin Antonescu: Înţeleg din declaraţiile premierului că renunţă la condiţie. Nu avem motiv să nu mergem mai departe

Data publicării:
crin antonescu RESIZE1 -Mediafax Foto-Octav Ganea

Nu pot să-l interpretez decât optimist, în sensul că a revenit la spiritul iniţial al înţelegerii noastre, spirit care înseamnă în esenţă că USL înseamnă un acord de fond între PSD şi PNL. Şi, dacă acesta este sensul declaraţiei premierului, nu pot decât să o salut”, a spus Crin Antonescu despre declarațiile făcute astăzi de Victor Ponta.

El a menţionat totodată că nu a avut nicio discuţie zilele acestea nici cu Victor Ponta, nici cu alţi „fruntaşi” PSD şi că, din câte ştie, nici alţi colegi ai săi nu au fost contactaţi de social-democraţi.

„Eu consider că nu există nicun motiv temeinic, serios pentru ca alianţa să nu continue şi, în al doilea rând, că în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte PNL suntem cât se poate de dispuşi la acest lucru”, a mai spus Crin Antonescu.

În ceea ce privește propunerea lui Victor Ponta ca și PC să aibă un vicepremier, Crin Antonescu a spus că din punctul său de vedere această chestiune este „foarte clară”.

„Nu a existat şi nu va exista. Păstrăm toate raporturile de reprezentare în acest Guvern aşa cum au funcţionat ele de la început şi până acum şi mergem mai departe. Înţeleg din declaraţia domnului Ponta că renunţă la o asemenea condiţie, aşa o citesc eu, optimist, şi atunci evident că nu avem niciun fel de motiv să nu mergem mai departe de luni, cu o nouă formulă guvernamentală, în sensul a câţiva oameni noi, dar pe aceleaşi temeiuri pe care am construit şi pe care au funcţionat alianţa şi guvernul”, a mai spus Crin Antonescu.

Președintele PNL a mai spus că o întâlnire cu PSD ar putea avea loc, din punctul său de vedere, oricând ar fi solicitată.

„Cred că luni dimineaţă cel mai târziu ar trebui ca ea să aibă loc, ca să putem luni deja să solicităm convocarea Camerelor în şedinţă comună. Pe de altă parte, nici n-ar mai fi nevoie de vreo discuţie, până la urmă n-ar fi nevoie decât ca lucrurile pe care ne-am înţeles, care sunt în comun agreate, cu excepţia acestei invenţii cu vicepremier Daniel Constantin, să vină în Parlament şi atunci e foarte simplu, nici nu mai e nevoie de o discuţie. Dar probabil că o astfel de discuţie se va face”, a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a răspuns solicitării liderului PNL, Crin Antonescu, de a alege între PNL şi USD, afirmând că vrea ca guvernarea să continue până în 2016, inclusiv, în formula USL. El a refuzat să precizeze dacă acest lucru înseamnă renunțarea la propunerea ca Guvernul să aibă patru vicepremieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri