Crin Antonescu: Klaus Iohannis va fi premier, iar Victor Ponta va rămâne la Palatul Victoria cel mult până la toamnă, dacă USL se rupe

Data publicării:
Victor Ponta si Crin Antonescu-Mediafax Foto-Alexandru Hojda-1

ACTUALIZARE 10.10. „E periculoasă această declarație” a lui Crin Antonescu, a apreciat, la Digi24, deputatul PSD Florin Iordache. „De fapt, dumnealui ce vrea să spună? Că dacă va ajunge dumnealui președintele României, în decembrie, va încerca să facă o altă majoritate, ocolind PSD-ul?”, a spus Florin Iordache.  

_________________________________________________________________________________ 

Liderul liberalilor îi transmite premierului, într-un interviu televizat, că ar face bine să accepte propunerile PNL, dacă nu vrea ca locul său să fie luat de Klaus Iohannis.

Întrebat dacă îl vede ca viitor premier pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a spus: „Nu numai că-l văd, dar uite aşa, din emisiunea asta de aici, îi şi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale”.

„Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămâna, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamna – în cel mai bun caz pentru domnia să – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamna, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa”, a adăugat Crin Antonescu.  

Primul motiv invocat de liderul liberalilor pentru eventuala rupere a USL îl constituie faptul că liderii din PSD nu au respectat înţelegerea privind candidatul la alegerile prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri